Lagt i kurv
Lagt i kurv
Gå til indkøbskurv

Vær en del af den batteridrevne revolution

Produktchef Alessandro Barera afmystificerer batteriteknologien

Alessandro Barera

Jeg hedder Alessandro Barera og er produktchef for batteridrevne produkter hos Hilti i Nordeuropa. Noget af det, jeg elsker mest ved mit job er, at den batteridrevne teknologi hele tiden udvikler sig.

UDVIKLINGEN I BATTERITEKNOLOGI

Udbiklingen i batteriteknologi

De seneste teknologiske fremskridt omkring størrelse og ydeevne for batterier har skabt en nærmest eksplosiv efterspørgsel efter batteriværktøj. Det er en god nyhed for mig, og en endnu bedre nyhed for vores kunder, for det gør det muligt at fortsætte investeringerne i forskning og udvikling samt skabe yderligere forbedringer i batteriteknologien.

Vi har bevæget os fra de gamle og tunge nikkelbaserede batterier til den lettere og renere litium-teknologi. Dette skift har reduceret batteriernes vægt og den samlede vægt af batteriværktøj. Samtidig er det blevet muligt at lagre mere energi i det enkelte batteri.

Litiumbatterier kan også styres elektronisk. Det betyder, at vi bedre kan håndtere den energi, der strømmer gennem værktøjet, undgå overbelastning og dyb afladning og samtidig tjekke opladningsniveauet med vores praktiske LED-indikatorer.


Afmystificering af spænding og amperetimer

Udbiklingen i batteriteknologi

I dag tilbyder det batteridrevne marked et bredt udvalg af værktøj fra skruetrækkere til vinkelslibere og kombihamre.

For at matche kravene fra de forskellige værktøjstyper tilbydes der en række batteri-"platforme", f.eks. med spændingerne 12 V, 14 V, 18 V, 22 V, 28 V, 36 V osv., og kapaciteter på f.eks. 2,0, 3,0 og 5,2 amperetimer. Men hvad betyder alle disse tal så?

De forskellige spændinger svarer nærmet til motorer i biler: En bil med en 1,6 liters motor vil sandsynligvis have mere kraft end en bil med en 1,2 liters motor. Det samme gælder for batterier – jo højere spænding, desto større effekt og højere ydeevne.

Hvis vi fortsætter i bilverdenen og ser på amperetimer (som regel det mindste tal på batteriet f.eks. 1,5, 3,0, 5,2), kan dette tal opfattes som størrelsen på bilens brændstoftank. Jo mere brændstof man kan opbevare, desto flere kilometer kan man køre på en fuld tank. I et byggeri svarer det til, at man kan bore flere huller eller skrue flere skruer i.

Derfor skulle man tro, at tallene kunne bruges til at sammenligne effektiviteten af de forskellige batterier på markedet.

Det er desværre ikke altid så nemt, men en hurtig og nem beregning kan hjælpe dig med at sammenligne forskellige batterier.

Udbiklingen i batteriteknologi

Lad matematikken tale

Generelt kan man sammenligne batteriers ydeevne ved at gange spændingen med amperetimer. Det giver batteriets totalkapacitet.

Ofte står denne værdi også skrevet på etiketten af batterierne og kaldes Wh (watt pr. time), for eksempel:

18 V x 6,0 Ah = 108 Wh

22 V x 5,2 Ah = 112 Wh

eller

2,0 Ah x 54 V = 108 Wh

36 V x 5,2 Ah = 187 Wh

Som illustreret her, er spændingerne er forskellige i alle batterierne, men nogle af dem ser ud til at have nogenlunde den samme kapacitet. Og det er kapaciteten, der bestemmer, hvor mange huller du kan bore på en opladning.

Ud over dette simple gangestykke er det også vigtigt at overveje eventuelle nye tekniske landvindinger. For eksempel indeholder vores nye B 22/3,0-batteri med 22 volt og 3,0 amperetimer nye battericeller med høj tæthed, vores første kompakte batteri med høj ydeevne.


SÅDAN VÆLGER DU DET RIGTIGE BATTERI

Udbiklingen i batteriteknologi

Når man skal vurdere et batteriværktøj og dets batterier, er det umagen værd at tage sig tid til at se nærmere på de tekniske egenskaber og lave det simple gangestykke for at vurdere batteriets reelle kapacitet.

Det burde give dig, hvad du har brug for til at vælge det rigtige, batteribaserede system til dine behov – uanset om det er vægten eller rækkevidden, der er vigtig for dig. Den gode nyhed er, at Hilti har et sortiment af værktøj og batterier, der passer til alle dine anvendelser, så hvorfor ikke tjekke vores "Batteridrevet styrke" for at se, hvordan batteridrevne løsninger fra Hilti kan hjælpe dig.     


HVAD GØR DET NYE 3.0-BATTERI SPECIELT?

Udbiklingen i batteriteknologi

Det handler simpelthen om lagene.

Alle litiumbatterier indeholder celler, der normalt grupperes i lag: 1 lag i kompakte batterier og 2 lag i de større.

Traditionelle, kompakte batterier med 1 lag har tendens til at have mindre kapacitet og lavere ydeevne, fordi de har færre celler indeni sammenlignet med de store batterier med 2 lag.  Det betyder, at når du skal bruge et energikrævende værktøj, f.eks. en vinkelsliber eller en slagnøgle, kan et traditionelt 1-lags kompaktbatteri have svært ved at udføre arbejdet, det kan blive overophedet, og det kan give op halvvejs gennem opgaven. Ikke så sjovt, vel?

Med det nye B 22/3,0 løser vi denne udfordring ved at gøre cellerne i batteriet større. Så selvom der stadig kun er 1 lag, ligger cellerne langt tættere, og sammen med ny elektronik, bærer de på en højere kapacitet til at levere den kraft, du har brug til de mere krævende opgaver.

Det betyder, at du får fordelene ved et lettere og mere kompakt batteri uden at gå på kompromis med kraften og ydeevnen!

Udbiklingen i batteriteknologi

Make it Fit Konfigurator

Med Make it Fit, er det dig der bestemmer hvordan du vil sammensætte dit perfekte sæt, der passer til dine behov.

Byg din egen unikke værktøjspark

Del

Kontakt os
Kontakt os