Montage af fastgørelser

Det vidste du ikke om fastgørelser

anchor installation procedure

Hvad har revnet beton, dumpet kvalitetskontrol på byggepladsen og sikkerhed for maksimal bæreevne til fælles? De er relateret til fastgørelser. Men vi går ikke på kompromis med ovenstående, og derfor kan vi levere løsninger til dem alle, der giver en sikker og effektiv montage af fastgørelser. 

I vores seneste blog drøfter vi vores Hilti innovationer, der er designet specifikt til montage af fastgørelser, SafeSet-systemet, som minimerer risikoen for svigt pga montagefejl, og de nye Eurocode-standarder, som vi alle skal leve op til i den nærmeste fremtid. 

1. Hilti ankerinnovationer


Hvis du ofte arbejder med fastgørelser, ved du, at over- og undertilspændte forankringer er blandt de mest almindelige årsager til dumpet kvalitetssikring på byggepladsen Uafhængige undersøgelser har vist, at dårlige byggeprocedurer er en af hovedårsagerne til konstruktionsfejl, mens Construction Inspector Association påviser, at over- og undertilspændte forankringer er den næsthyppigste årsag til underkendte inspektioner på byggepladserne. 

Og det er måske ikke så underligt, når værktøjet ikke opfylder tidens krav. Når du skal montere en forankring, er du nødt til at vælge mellem en langsom og upræcis momentnøgle, besværlige momentstave eller en eldrevet slagnøgle, der giver høj produktivitet, men ringe sikkerhed og nøjagtighed. 

Med Hiltis ankerinnovation Adaptive Torque (AT) System behøver du nu ikke længere at gå på kompromis. Systemet er et lille, let modul, som skydes ind mellem slagnøgle og batteri. Det bearbejder live-data fra slagnøglen SIW 6AT-A22 for at registrere, hvornår forankringen er monteret korrekt. Værktøj, der understøtter AT, er udstyret med sensorer og indbygget intelligens til at bekræfte, om en fastgørelse er blevet tilspændt i overensstemmelse med ETA-dokumentet (Den Europæiske Organisation for Teknisk Vurdering).

2. Hvad er safeset?

SafeSet er Hilti systemet til sætning af fastgørelse og efterinstallerede armeringsjernforbindelser. Det hjælper med at sikre, at fastgørelserne med sikkerhed kan bære deres maksimale belastninger, så risikoen for ankersvigt pga montagefejl minimeres. Desuden er det designet til at gøre montagen af fastgørelser og armeringsjern hurtigere og gøre dem mere sikre og pålidelige. Ligesom vores Hilti AT-modul er alle komponenterne i SafeSet dækket af internationale dokumentation, og de fungerer problemfrit sammen som et system.

3. Eurocode-standarder

Behovet for ankre, der er godkendt til revnet beton, er stigende. Dette skyldes ikke mindst udviklingen inden for de nye designstandarder, hvor beton som grundmateriale for fastgørelser antages at være revnet, med mindre andet er bevist. Det er her, at Eurocode 2, del 4 kan hjælpe. Denne nye standard konsoliderer, opdaterer og erstatter ældre designretningslinjer og tekniske rapporter (f.eks. ETAG001, EOTA TR029) for fastgørelsesdesign. Den forventes også at indgå i det danske bygningsreglement inden for det næste år. Den er beregnet til bærende og ikke-bærende samlinger mellem stål og beton og samler alle aspekter af fastgørelsesdesign i en enkelt standard.Den definerer design- og specifikationsreglerne for indstøbte fastgørelser, efterinstallerede mekaniske og kemiske fastgørelser og ankerskinner.  

 

4. HiltiHST2 anchor and cracked concrete

Hos Hilti har vi det rette anker til den rette anvendelse. Men hvad er nyt? Vi har vores HST2-anker, en premium-løsning med ETA til revnet beton og en pålidelig løsning med vores AT-modul. Med tilføjelsen i Eurocode-standarderne er behovet for at være bevidst om korrekt ankerdesign vigtigere end nogensinde. Idet HST2 er integreret i SIW AT-modulet med Adaptive Torque-teknologi, giver det sikker montage og ro i sindet, især takket være pådeligheden med SafeSet. 

To conclude, cracked concrete or not, a safe and efficient anchor installation procedure is paramount. 

Del