Sådan beregner du de samlede omkostninger for din værktøjspark

Der er skjulte udgifter overalt i et byggefirma. Fra nedetid til administration, reparationer og meget andet – man kan let miste overblikket over, hvor mange penge du faktisk bruger på daglig basis i virksomheden. 

Værktøjsparken er en af de helt store skurke, når det gælder skjulte omkostninger, og de kan gøre en kæmpe forskel for dine muligheder for at maksimere værdien af din virksomhed. 

Enhver værktøjspark indebærer både direkte og indirekte omkostninger. De direkte omkostninger er de kvantificerbare udgifter til værktøj, som er nemme at sætte tal på. Købspris, reparationer og kalibrering er faste omkostninger, som er nemme at registrere. 

De indirekte omkostninger er langt sværere at sætte tal på, eftersom de måles i tid. Rengøring af støv, for eksempel, tager ikke så lang tid, men hvis flere af dine folk gør det hver dag, løber timerne hurtigt op. Det virker måske ubetydeligt, men der er mange indirekte omkostninger forbundet med at eje værktøj, som kan øge udgifterne til din værktøjspark markant.

For at få det maksimale ud af din værktøjspark er du nødt til at forstå de faktiske omkostninger, der er forbundet med at eje værktøj.

 Indkøbspris
Anskaffelsesprisen for værktøjet

Batterier
Udskiftnings- og reservebatterier til batteriværktøj

Reparationer
Alle udgifter til reparation af værktøj

Opladere
Opladere har en kort levetid og skal ofte udskiftes

Reserveværktøj
Anskaffelse og leje af reserveværktøj 

Kalibrering
Omkostninger til konfigurering af værktøj

 

 


Anskaffelse
Brug af tid til at udvælge og køb af værktøj

Arbejdsmiljø
Omkostninger i tilfælde, hvor værktøj forårsager materielle skader eller personskader


Administrativt arbejde
Alle de timer, der bruges på administration af kontor, lager og byggeplads 

Klargøring af ledningsbaseret værktøj Udrulning og sammenrulning af kabler før og efter arbejde

Værktøjsnedbrud
Rapportering af værktøjsnedbrud og fremskaffelse af reserveværktøj

Brug af tid på at leje
Alle administrative omkostninger i forbindelse med leje

Støvsugning
Støvsugning efter arbejde 


Nedetid
Tabt tid, når dine folk ikke kan arbejde

 

Det koster din værktøjspark dig i virkeligheden

Lad os tage et eksempel på, hvordan små indirekte omkostninger kan løbe op.

Hvis en håndværker får 100 kr. i timen og bruger 10 minutter hver morgen og aften på at klargøre ledningsdrevet værktøj, er det en udgift på 33,3 kr. om dagen. Sådan kan omkostningerne hurtigt løbe løbsk: 

Dette tal er kun for én indirekte omkostning – når man regner flere omkostninger med, kan de faktiske omkostninger til din værktøjspark hurtigt løbe løbsk.

Derfor er disse omkostninger vigtige

For at forstå din værktøjsparks faktiske værdi er du nødt til at forstå alle de omkostninger, der er forbundet med dit værktøj. Uden disse informationer er det ikke muligt at vide, hvor rentabel din virksomhed er, hvilket indebærer, at du måske taber penge på daglig basis. 

Hiltis produktivitetseksperter har hjulpet tusindvis af kunder med at strømline deres værktøjspark og optimere deres værktøjsstyring. Ved at identificere spildområderne i din virksomhed og de skjulte omkostninger i din værktøjspark kan vi hjælpe jer med at skabe forandringer, som vil øge jeres produktivitet og sænke jeres omkostninger.

 

Please enter alternative text here (optional)

Del