Batteridrevet teknologi

Det er mere end en revolution – det er en livsstil

Batteridrevet teknologi er i konstant udvikling og er i dag mere end bare en revolution – det er en livsstil.

Vi har set nærmere på batteriernes udvikling og vil her forsøge at afmystificere begreberne spænding og amperetime for at gøre det nemmere for dig at vælge de batterier, der passer bedst til din værktøjspark.

Kunderne og deres batteridrevne værktøjspark

Hilti cordless toolparks

@Tsoy_dimitry

Hilti cordless toolpark
McDermotts og deres batteridrevne værktøjspark på fleet management

Afmystificering af spænding og amperetimer

I dag omfatter produkterne på det batteridrevne marked et bredt udvalg af værktøjer fra skruemaskiner, save og vinkelslibere til kombihamre, støvsugere og meget mere. For at imødekomme de forskellige behov, som værktøjet skal opfylde, tilbydes de på forskellige batteriplatforme, som er defineret ud fra spændingen, for eksempel 12 V, 22 V eller 36 V, og amperetime (Ah), for eksempel 2,6 Ah, 5,2 Ah eller 8,0 Ah.

Men hvad står tallene for, og hvordan ved du, hvor stor kapacitet et batteri egentlig har? 

Effektkapaciteten er et udtryk for, hvor meget energi der er i batteriet. Denne effekt udtrykkes ofte i Watt-timer (Wh). En Watt-time er den spænding (V), som batteriet leverer, ganget med den strøm (Ah), som batteriet kan levere i en vis tid (typisk i timer). 

Batteridrevet teknologi

Wh-beregner for batterier

Tid til en metafor. Sammenligning af spænding er næsten som at sammenligne motoren i to forskellige biler: En bil med en 1,6 liters motor vil sandsynligvis være mere kraftfuld end en bil med en 1,2 liters motor. Det samme gælder for batterier: Jo højere spændingen er, desto højere er effekten og ydeevnen.

Hvis vi holder fast i bilanalogien, kan man sammenligne amperetimer (som regel det mindste tal på batteriet, fx 2,6 Ah, 5,2 Ah eller 8,0 Ah) med brændstoftankens størrelse. Jo mere brændstof man kan opbevare, desto flere kilometer kan man køre på en fuld tank. Overført til byggetermer betyder det, at jo større batteriet er, desto flere huller kan du bore, eller jo flere gange kan du skære.

Derfor skulle man tro, at man ved at sammenligne disse tal én til én ville have et godt udgangspunkt for at sammenligne ydeevnen for de forskellige batterier, der er på markedet. Desværre er det ikke altid så enkelt, men der er en hurtig og nem beregning, som kan hjælpe dig med at sammenligne batterier. Som nævnt er universalmetoden til at sammenligne batteriers ydeevne at gange spændingen med amperetimer, så man kommer frem til batteriets samlede kapacitet. Denne værdi er ofte angivet på batteriets mærkning med benævnelsen Wh (Watt i timen) for eksempel:

 

battery calculator

Som du kan se, er spændingen i alle disse batterier forskellig, men nogle af dem lader til at have mindre energi end andre. Det er denne kapacitet, der er afgørende for, hvor mange huller du kan bore på en enkelt opladning.

Hvordan vælger du den korrekte batteripakke til dit værktøj?


Når du har styr på effektkapacitetet og batterisikkerhed, er det på tide at overveje anvendelsesområde. Nogle er mere krævende end andre, så det afhænger helt af dine behov.

Ved at tage højde for disse tre faktorer har du de oplysninger, som du skal bruge for at vælge det rette batterisystem i forhold til dine behov – uanset om det vigtigste kriterium for dig er vægt eller rækkevidde. Den gode nyhed er, at Hilti tilbyder et sortiment af værktøj og batterier til dine anvendelsesområder. Den innovative teknologi bag vores batteriværktøj sikrer dig den bedste ydeevne og pålidelighed og har ikke mindst fokus på arbejdsmiljø. 

Med vores "Make It Fit"-konfigurator får du hjælp til at sammenligne og vælge værktøjer, batterier og forbrugsvarer fra vores omfattende batteriværktøjssortiment, så du får værktøj, der er skræddersyet til dine specifikke behov. Vi ved, at din tid er dyrebar, og med konfiguratoren kan du hurtigt finde frem til det værktøjssæt, der passer til dine behov, inklusive det rigtige antal batterier, og bestille det direkte via nettet. 

Hvad med 22 V-batteripakkerne?

22 V-batteriet kan bruges til alle nye og tidligere generationer af Hiltis batteriværktøj, hvilket sikrer en problemfri overgang for kunder, der allerede har batteriværktøj fra Hilti.  Vi vil gøre din tilværelse enklere, ikke sværere, og med dette universalbatteri, som hverken går på kompromis med effekt eller batteritid, giver vi dig alle de bedste egenskaber samlet i ét produkt. 

Vi kan ikke fortælle om 22 V-batteripakker uden også at nævne vores nye B22 8.0 Ultimate-batteri. Batteriet leverer længere arbejdstid og højere effekt til krævende og gentagelsesprægede opgaver end B22 5.2 og kan bruges til alt Hilti 22 V-værktøj. Med andre ord: Du får langt mere ud af dine batteridrevne save, borehamre og vinkelslibere og øger produktiviteten, samtidig med at du reducerer nedetiden.  Ikke alle opgaver kræver lang brugstid, hvorfor vores B22 4.0 batteri er designet til de mindre opgaver, som kræver mere finesse. Trods batteriets lille størrelse og lette vægt, leverer det en holdbar ydeevne du kan benytte til selv de mest komplicerede opgaver - kompakt og effektivt.

Vi tilbyder gratis erstatningsværktøj i en reparationsperiode på op til 2 år, også kaldet den "omkostningsfri periode", hvor vi normalt henter, reparerer og returnerer værktøjet inden for 3 dage, dette gælder også  slitage. Det kan virke som en stor investering at anskaffe batterierne, men garantien sørger for, at dine batterier altid er i tiptop stand!   

 

 

 

Vores nye Hilti-kuffert er blevet FN-godkendt, hvilket giver mulighed for at opbevare alle Hilti Li-Ion-batterier! Det betyder derfor, at vi ikke længere behøver at pakke vores batterier i den originale papemballage, som resulterer i logistikfordele for batterier og batteridrevet værktøj.

Del