Vigtige overvejelser ved valg af software til værktøjsstyring i jeres byggevirksomhed

Construction asset management

Software til værktøjsstyring i byggevirksomheder giver mulighed for at registrere værktøj og udstyr på tværs af lagre, køretøjer og byggepladser, så I altid ved præcis, hvor de enkelte enheder befinder sig. Samtidig har I fuldt overblik over, om udstyret opfylder de gældende regler og bestemmelser, samt om service- og vedligeholdelsesplaner er overholdt, og således sikrer I, at jeres projekter kan leveres rettidigt og til det forventede budget.

Når I skal vælge den optimale løsning for jeres virksomhed, kan det være vanskeligt at gennemskue, hvilke funktioner og fordele I får mest gavn af, da der findes et stort udbud af løsninger, der alle hævder at være markedets bedste med forskellige funktionaliteter.

Der er nogle typiske faldgruber, som byggeledere har en tendens til at falde i, når de skal tage stilling til, hvilken softwareløsning de skal vælge til værktøjsstyring: 

  • “Softwaren viste sig slet ikke at være kompatibel med vores udstyr, og det begrænsede, hvor meget værktøj vi reelt kunne spore”
  • “De tags, der skulle påføres vores udstyr, passede slet ikke til den type arbejde, vi udfører”
  • "Vi skiftede til en ny leverandør, fordi vi ikke kunne få support ude på byggepladsen"

Her på vores blog gennemgår vi de fire vigtigste parametre ved valg af software til værktøjsstyring, så I nemt kan sammenligne de forskellige løsninger på markedet og vælge den rigtige løsning til jeres virksomhed.

1. Robusthed

I byggebranchen arbejdes der i alle slags vejr, og støv og mudder er nogle af hverdagens udfordringer. Mærkning af udstyr og værktøj med printede papirtags er ikke egnet til formålet, da mærkningen hurtigt vil blive ulæselig eller falde af.

Vi anbefaler, at mærkningen sættes på de fysiske enheder, og at den består af en holdbar stregkode, der både tåler den daglige brug af udstyret og alle slags vejrforhold. 

2. Fleksibilitet

Byggeledere og deres medarbejdere er altid på farten, fra en byggeplads til den næste, og det er vigtigt, at den software, man vælger, ikke er begræset til brug på en PC eller en enkelt mobilenhed.

Softwaren skal være reelt bærbar, så den kan bruges på byggepladsen og i bilen og på alle enheder. Det er en ekstra fordel, hvis den kan bruges på iOS og Android smartphones, fordi det nedbringer udgifterne til hardware, og man derfor ikke gør sig afhængig af yderligere dyre enheder.

Ud over fleksibiliteten med hensyn til hardware er det vigtigt at vælge en løsning, der benytter den nyeste cloudteknologi. Med en cloudbaseret løsning får alle brugere information i realtid, og det er slut med at bruge og vedligeholde tidskrævende og manuelt opdaterede regneark eller lignende, der alligevel aldrig giver helt præcise og opdaterede oplysninger.

3. Pålidelighed

Er det en kendt og afprøvet softwareløsning? Er der risiko for, at løsningen ikke fungerer som ønsket? For at få en god fornemmelse af det kan du undersøge leverandørens omdømme - hvad siger de eksisterende kunder?

Ekspertsupport fra en leverandør kan omfatte dataoverførsel, mærkning af udstyr og værktøj, uddannelse på byggepladsen eller i virksomheden, og der bør som minimum også tilbydes en hjælpelinje.

Overvej, hvor god en support I kan forvente at få på telefon eller på byggepladsen? Er det kun i starten, eller tilbydes der også løbende support og uddannelse af medarbejdere? Nogle leverandører af software til værktøjsstyring tilbyder måske en glimrende kundeservice men ingen support på byggepladsen. Leverandøren skal være let at få fat på, så I har sikkerhed for, at I er i gode hænder, hvis der opstår fejl, og at problemerne kan løses hurtigt, således at nedetid på byggepladsen minimeres.

4. Kundetilpasning

En af de vigtigste overvejelser er, om systemet er tilstrækkeligt fleksibelt til at opfylde jeres virksomheds krav, eller er det blot er en standardløsning, der ikke kan tilpasses efter jeres behov?

Nogle softwareløsninger til værktøjsstyring kan designes til at matche eksisterende processer, f.eks. i forhold til den måde data struktureres på. Giver applikationen mulighed for at inddele udstyret efter kategorier og lokationer? Kan løsningen skræddersys til jeres interne systemer med henblik på øget sikkerhed, således at der eksempelvis gives begrænset adgang til visse medarbejdere?

Når I har fastlagt de nøgleområder, I ønsker at forbedre i virksomheden, har I det bedste udgangspunkt for at vælge den løsning, der passer bedst til jer.Del