Udvikling af batterier

- den batteridrevne revolution

evolution of batteries

Vi har tidligere skrevet om den batteridrevne revolution, og ligegyldigt hvilke projekter, du arbejder på, eller hvilket fag du specialiserer dig i, så har Hilti en batteridreven platform, der passer til dine behov. For ikke så længe siden var det svært at forestille sig kraftige batteridrevne værktøjer, men nu er det nemt at vælge en batteridrevet løsning. Næste skridt til optimering af værktøjerne er en batteriløsning, der kan gøre en stor forskel for virksomheden. Men hvordan vælger du den rigtige batteriplatform? Og hvad skal man specielt være opmærksom på ved forskellige batterityper?

 

Vi starter med en kort historie om lithium-ion-batteriteknologien (Li-ion).

Hvorfor Li-ion batterier?


Vi er omgivet af batterier overalt i dag, og vi lægger knap nok mærke til dem. Men de er en vigtig opfindelse med en lang historie bag sig - og en lige så spændende udvikling i fremtiden. Helt generelt er batterier små kemiske reaktorer, der skaber energielektroner, der leverer energi til den eksterne enhed.

Nye teknologier stiller krav om mere kompakte batterier, højere kapacitet, høj sikkerhed, mulighed for genopladning, og her er lithiumbatterierne oplagte. Lithium-ion-batterier er lette, forsyner effektivt forbrugerelektronik med strøm og bliver stadigt mere kraftige, efterhånden som teknologien videreudvikles. Med andre ord en perfekt løsning til værktøj. Samtidig giver mindre størrelse og større batterikraft mulighed for nye anvendelser, men også større risiko for fejlagtig brug og vedligeholdelse. Her drejer det sig ikke om bestemte mærker; det gælder for alle elværktøjer. Hvis temperaturen og trykket i en eller flere Li-ion celler løber løbsk og stiger til over det niveau, som battericellen kan tåle, kan batteripakken lække farlige kemikalier og frigive giftig røg. Derfor skal man altid kende og overholde reglerne for korrekt anvendelse af batterier.

The history of batteries

Baghdad battery

250 BC

Baghdad battery

Linked capacitors

1749

Linked capacitors

Voltiac pile

1800

Voltiac pile

Li-ion battery

Current day

Li-ion battery

Sådan vælger du den korrekte batteripakke til dit værktøj

For det første kan du spare mange penge ved at investere i den rette batteriplatform med ét og samme batteri til mange værktøjer. Valg af platform kan være det sværeste trin i processen, og et vigtigt kriterium er spænding.

Du kan starte med at få styr på spænding og amperetimer ved at bruge den universelle metode til uafhængig sammenligning af batterierne ydeevne. Et andet vigtigt aspekt er anvendelsesområderne, der afgør jeres behov. Herefter har du de oplysninger, du skal bruge til at vælge det rette batterisystem i forhold til behovene - uanset om det vigtigste kriterium for dig er vægt eller rækkevidde. Den gode nyhed er, at Hilti tilbyder et sortiment af værktøj og batterier til dine anvendelsesområder med innovativ teknologi og batteriværktøj, der sikrer dig den bedste ydeevne og pålidelighed. 

Hvad gør batterierne fra Hilti anderledes?

Vi går lige til sagen. Vores batterier er forseglet mod fugt og støv, og deres glasfiberhus gør de kraftfulde batterier op til fire gange mere robuste end almindelig hård plast. Det er helt berettiget at hævde, at der er langt fra de gamle nikkelbaserede batterier til den lettere og renere lithiumteknologi. Dette skift har reduceret batteriernes vægt og derfor den samlede vægt af batteriværktøjet. Samtidig er det blevet muligt at lagre mere energi i det enkelte batteri. De Li-ion celler, som Hilti anvender, styres elektronisk, og det giver en bedre styring af værktøjet, så vi forhindrer overbelastning og fuld afladning og giver dig mulighed for at kontrollere batteriets opladningsstand med de praktiske LED-indikatorer. 

Hvad med 22 V-batteripakkerne? 22 V-batteripakkerne kan bruge sammen med alle nye og tidligere generationer af Hilti batteriværktøjer, så eksisterende kunder, der anvender Hilti batteriværktøjer, problemfrit kan skifte. Vi har som mål at gøre livet lettere for dig - ikke sværere - og det er netop det, det lette og kraftige batteri kan gøre– se vores nye B22 4.0 batteri, kompakt, kraftfuld og i letvægtsklassen. Vi tilbyder garanti med op til 2 års gratis reparation, også kaldet den "omkostningsfri periode", og vi henter, reparerer og returnerer normalt værktøjet inden for 3 dage. Det kan virke som en stor investering at anskaffe batterierne, men med garantien har du sikkerhed for fejlfri funktion!

Udover det er vores nye Hilti-kufferter FN-godkendt, som tillader transport af vores batterier i kufferten? Det betyder at batterierne ikke længere behøver at blive pakket og transporteret i papemballage, hvilket giver store fordele til transporten af batterier og batteridrevet værktøj

Mangler du overblik over, hvad du skal bruge til dine batteriværktøjer? Med vores "Make It Fit"-konfigurator får du hjælp til at sammenligne og vælge værktøjer, batterier og forbrugsvarer fra hele vores batteriværktøjssortiment, så du får værktøj, der er skræddersyet til dine specifikke behov. Man siger, at tid er penge, og her kan du hurtigt finde frem til det værktøjssæt, du reelt har brug for, og bestille det direkte via nettet. 

Del