Lagt i kurv
Lagt i kurv
Gå til indkøbskurv

BRANDSIKRINGSSYSTEMER TESTET FOR AT MODSTÅ BEVÆGELSE

Vores brandsikringssytemer leveres med en række godkendelser i henhold til de nyeste industri standarder

Firestop sytem test to withstand movement and fire

Jordskælv foresager stort tab i bygninger. Der er dog noget, der kan være endnu mere skadeligt, efterfølgende brand fra jordskælv.

Der er stor risiko for brand efter et jordskælv  og skyldes ofte beskadigede rørsystemer of elektriske systemer. Hos Hilti har vi gennemført omfattende tests i henhold til de nyeste industri standarder.

Som følge heraf leverer vi uafhængige godkendte løsninger, der er testet for at modstå bevægelse under seismiske hændelser. Med dette forpligter vi os til vores ultimative formal at redde liv, beskytte aktiver og forbedre ydeevnen af bygningen.

Følgerne ved bevægelse af bygninger

Vi hører normalt kun om jordskælv, når de er ødelæggende, men de forekommer hver dag over hele verden. Faktisk er jordskælv blot en af de hyppige kilde til bevægelse i bygninger. Andre kilder til bevægelse er vibrationer, udvidelse af rør, vandhammer effekt eller strukturelle deformationer.

Bevægelse kan beskadige gasledninger og elektriske systemer, hvilket øger risikoen for brand. Det kan beskadige aktive brandslukningssystemer som detktions- eller sprinklersystemer, da det afbryder vandforsyningen eller forårsager skader på rørene. Det er her, når presonsikkerheden i bygninger er meget afhængig af passive brandsikringssystemer, der ikke er afhængige af el- eller vandforsyning.

Greatest repair costs after an earthquake

Vigtigheden af brandsikring som et ikke-bærende system

Tidligere fokuserede jordskælvsteknik på design af struktuelle elementer til forhindring af kollaps af bygninger.

Dette har imdelertid ændret sig til også at opfatte ikke-bærende elementer. Interessant fakta:

  • Ikke-bærende konstruktioner i bygninger er afgørende for at sikre den fortsatte drift af vigtige services som vand og elforsyning (rør og kabler), nødsituations services (alarmsystemer), passiv brandsikring (rum) og aktiv brandsikring (sprinklere).
  • Undersøgelser viser, at investeringen i ikke-bærende komponenter er langt større end strukturelle, der spænder fra 50-70% af den samlede investering i bygninger.
  • Dertil kommer, at bygningsreglementet udvikler sig mod strengere krav til ikke-bærende elementer, især for sociale og offentlige bygninger, såsom hospitaler eller skoler.

Bevægelseskapacitet for brandsikringssystemer

Med udviklingen af strengere krav til ikke-bærende konstruktioner i bygningsforordninger skal producenterne tilbyde brandsikringssystemer, der er testet i henhold til verdensomspændende anerkendte standarder som EN eller ASTM.

Teststandarder udvikler sig konstant. Hvert år offentligøres nye standarder for at imødekomme industriens behov og i sidste ende forbedre livssikkerheden.

Et eksempel er ASTM E-3037 - standarden, offentliggjort i november 2016 med titlen " Testmetode til måling af relativ bevægelseskapacitet ved penetrationsbrandsikring". Denne nye standard fastsætter testretningslinjer for at vurdere bevægelseskapaciteten ved gennemtrækningsprodukter såsom rør og kabler. Hilti-produkter går gennem en to-vej test cyklus efterfulgt af en brandprøve. Resultaterne klassificeres derefter som A, B eller C - hvor A er den bedste bevægelseskapacitet for en given retning.   

Movement tests with firestop blocks

Bevægelsestest i vinkelret retning

Movement tests with firestop blocks

Bevægelsestest i parallel retning

Vi har testet de fleste af vores produkter lige fra brandfiller som CFS-FIL, til præformede enheder såsom brandhylse eller brandmursten. Alle har vist tilfredsstillende resultater, og de præformede enheder er fremragende i forhold til traditionelle brandslukningssystemer, som f.eks. brandmørtel eller brandplader.

I tilfælder af sammenføjning- og facadeanvendelser testes bevægelseskapaciteten i henhold til standard ASTM E1399. Alle vores produkter har gennemgået disse tests og viser meget tilfredsstillende ydeevne ved bevægelse.

Disse test er blevet akkrediteret af tredjepartsorganisationer som Underwriters Laboratories (UL),  og vi viser bevægelseskapaciteten af systemerne i deres respektive UL-lister.

Vi er forpligtet til løbende at forbedre livssikkerheden i bygninger ved at udvikle og teste vores brandsikringssystemer i overensstemmelse med de nyeste idustri standarder.

Del

Kontakt os
Kontakt os