Optimering af din værktøjspark

Med en produktivitetsanalyse af værktøjsparken foretaget af en af vores eksperter på området

Ved du hvor meget din nuværende værktøjspark koster dig om året? Og har du overblik over dens skjulte og indirekte omkostninger, som påvirker din bundlinje?

Hvad er en produktivitetsanalyse af værktøjsparken?

En produktivitetsanalyse af værktøjsparken identificerer potentiale samt fremlægger konkrete anbefalinger i forhold til optimering og administration af din værktøjspark.

Vores eksperter udarbejder analysen i samarbejde med dig og dine medarbejdere for at få en retvisende indikation af jeres direkte og indirekte omkostninger samt nuværende processer i forbindelse med driften af jeres værktøjspark. På denne måde vil det blive muligt at identificere årsager for ineffektivitet og samtidig styrke beslutningsgrundlaget for nye investeringer og justeringer i din virksomhed.

Produktivitetsanalysen vil blive udført ved at: 

1.

Optælle og udregne mængden af værktøj, som du har på byggepladser, i biler og på lager. 

2.

Analysere dine skjulte omkostninger, som kan være forsaget af regelmæssige reparationer, forsvundet eller stjålet.

3.

Overvåge produktiviteten af dit værktøj og foretage en afvejning af potentielle alternativer. 

4.

Identificere risici, som du måske ikke er klar over, at du er udsat for.

5.

Definere mere effektive interne processer til håndtering af værktøjer, materiel og certifikater.

6.

Hjælpe dig med at vælge det optimale værktøj, og det optimale antal, som du skal bruge for at opfylde dine driftsbehov og de højest mulige sikkerhedsstandarder. 

7.

Udarbejde og præsentere en skræddersyet produktivitetsanalyserapport.

8.

Rådgive dig om den mest effektive måde at administrere værktøj, materiel og services på.

 

 

Produktivitet af værktøjsparken

Muligheder for at holde produktiviteten i top og omkostningerne i bund

Batteridrevet kombihammer med støvsugersystem

Brug af moderne udstyr

Indkøb af værktøj og udstyr i byggebranchen kan ofte være et resultat af individuelle præferencer, akutte behov eller pris. 

Denne adfærd kan dog medføre et uoverskueligt forbrug af værktøj som hverken er økonomisk eller miljømæssigt bæredygtigt. Yderligere, så kan det også lede til  investeringer i forældede teknologier, som ikke lever op til de stigende krav til arbejdsmiljøsikkerhed eller til de effektivitetsmæssige krav på projekter.

Det kan derfor være en stor fordel at investere i værktøj som er gennemtestet og teknologisk progressivt for, at kunne arbejde så effektivt og sikkert som muligt.

Få et indblik i de faktiske udgifter til din værktøjspark

Indblik i de faktiske udgifter

Ét er hvor meget din værktøj koster dig at købe, men hvad koster det dig egentligt at have?

Anskaffelsesprisen for værktøj er som regel kun begyndelsen. De samlede ejeromkostninger for værktøj indebærer nemlig både direkte og indirekte omkostninger, såsom reparationer og vedligeholdelse, kalibreringer samt den tid det kan tage at lede efter værktøjet.

For at beregne de faktiske omkostninger for dit værktøj skal man både se på de direkte og de indirekte omkostninger. Det hjælper vores specialister dig og din virksomhed med i analysen.

Anskaffelsesprisen er nemlig kun toppen af isbjerget.

løsninger til håndtering af sikkerhed og risici

Tyveri og sikkerhed

Byggebranchen oplever desværre ofte tyverier på både byggepladser, i biler og på lagre. 

For at mindske risikoen for tab af arbejdstid ved tyveri, så er det en fordel at have fuldt overblik over ens værktøjsbeholdning på den givne lokation, således at man hurtigt kan genoptage arbejdet. Dette kan samtidig være med at til sikre en ejerskabsfølelse overfor værktøjet og derved også minimere svind i nogle tilfælde.

Et fuldt overblik over ens værktøjspark har samtidig nogle arbejdsmiljømæssige fordele. Man kan nemlig kan holde styr på medarbejderes certificeringer samt værktøjets kalibrerings- og servicecertifikater som sikrer, at dine folk arbejder sikkert med certificeret udstyr.

den digitaliserede byggeplads

Digital værktøjsstyring

Digitaliseringen har infiltreret de fleste brancher og byggebranchen er ingen undtagelse.  Derfor er der også et stort og uudnyttet potentiale ved brugen af digitale midler, såfremt man som virksomhed endnu ikke har fået taget hul på det.

Som et værn mod unødvendig nedetid, værktøjssvind og grundlæggende mangel på sikkerhedsmæssig dokumentation og data, så er det en klar fordel at kunne indsamle digital data fra ens byggepladser og projekter, for eksempel om hvor virksomhedens værktøj og udstyr befinder sig, og hvornår medarbejder- og kalibreringscertifikater udløber.

Hiltis eksperter vil også vurdere eventuelle behov for digitale løsninger.

Kom i gang allerede i dag

Ønsker du at vide mere om produktivitetsanalysen og hvordan den kan skabe værdi for dig?

Del