SÅDAN DESIGNES MODULOPBYGGEDE BÆRESYSTEMER TIL JORDSKÆLVSOMRÅDER

Produkter, services og software til seismiske anvendelser

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Vi hører normalt kun om meget alvorlige jordskælv, men faktisk forekommer de hver eneste dag i hele verden.

Derfor stilles der i byggeindustriens normer (NTC 2008 og Eurocode 8) nu også krav til, at ikke-strukturelle elementer og tekniske installationer skal være jordskælvssikre.

Dette omfatter alle offentlige bygninger, såsom hospitaler, indkøbscentre, hoteller og skoler. 

FYSIKKEN BAG ET JORDSKÆLV

Please enter alternative text here (optional)
 • Et jordskælv udsætter rørledningen for yderligere belastning i alle retninger.
 • Belastninger på det horisontale plan (Ex og Ey) er generelt de mest kritiske for rørholderen.
 • Normer for byggeri (såsom EC8 og IBC) giver forenklede metoder til beregning af de seismiske belastninger på baggrund af en ækvivalent statisk analyse.
 • I henhold til de fleste normer for byggeri skal der ikke tages højde for den ekstra vertikale seismiske belastning.
 • For at modstå disse horisontale kræfter skal modulopbyggede bæresystemer være tilstrækkeligt stive eller designet med stivere på både langs og tværs, der er passende forankret i basematerialet.

SPØRG EN INGENIØR

SÅDAN DESIGNER OG BYGGER MAN TIL JORDSKÆLV

 • Hilti services PROFIS training

  Tekniske seminarer og konferencer

  Vi kan stå for personlig undervisning, der hjælper dig med at designe sikre seismiske installationer og holder dig opdateret med de nyeste forordninger og vores nyeste seismiske løsninger.

  Tekniske seminarer og konferencer
  Seismisk teknisk manual

  Seismisk teknisk manual

  Det perfekte redskab til tekniske konsulenter og designere. Vi har samlet data og information for at gøre det lettere at definere og forhåndsdimensionere seismiske løsninger til mekaniske og elektriske systemer og ventilation.

  Mere information
  Tekniske services

  Tekniske services

  Vores tekniske service står til rådighed med information, inspektioner, dimensionering, tegninger, tekniske specifikationer og tests på byggepladsen. Vi kan også samarbejde med dig på byggepladsen eller dit kontor og finde den mest velegnede jordskælvssikre løsning til dit byggeri og design.

  Mere information

HILTI FORSKNING OG TEST I FORBINDELSE MED JORDSKÆLV

I samarbejde med University of California, San Diego

Hos Hilti tror vi fuldt og fast på forskning og udvikling. Vi driver vores egne laboratorier og testanlæg og arbejder sammen med velansete partnere i hele verden.

I forbindelse med seismiske tests har vi arbejdet sammen med vores partnere hos Department of Structural Engineering ved University of California, San Diego.

Det er et spændende projekt, hvor vi har udført fuldskalaafprøvning af ydeevne for vores produkter ved hjælp af verden største vibrationsbord – en specialbygget fem-etagers bygning, der udsættes for en række stød i 1:1 på Richter-skalaen.

Det har været en enestående mulighed for at forske i og designe vores seismiske produkter, inklusive alle komponenterne til vores innovative modulopbyggede Hilti MQS-bæresystem

Del