Robotten positioneres sikkert og præcist på byggepladsen ved hjælp af Hilti PLT 300 totalstationen.

Borerobot til EL og VVS branchen - styret af input fra BIM modellen

Øg hastigheden, sikkerheden og nøjagtigheden med Hilti Jaibot

Hvad nu hvis du kunne automatisere byggeprocessen endnu mere, end den er i dag? Hvad nu hvis en robot kunne udføre gentagne opgaver, hjælpe med at reducere risikoen for menneskelige fejl og gennemføre byggeprojekter hurtigere, mere sikkert og mere præcist? BIM har allerede hjulpet med at reducere fejl og ændringer på byggepladsen. Der er store produktivitetsgevinster ved digitalt planlagte byggeprojekter og robotløsninger. Jaibot gør også byggeprocessen mere gennemsigtig med en forbedret udførelseshastighed, konstant ydeevne og færre fejl.

Start fremtidens byggeri i dag

Jaibot-løsningen

Start fremtidens byggeri i dag

  • En byggerobot til el- og VVS-branchen 
  • En semiautomatisk borerobot til loftinstallationer.
  • Et batteridrevet system, der kan arbejde i op til 8 timer mellem opladningerne, og som har et indbygget system til støvfjernelse og afmærkning. 
  • Et brugervenligt, intelligent system, der ikke kræver ekspertviden.  
Øg produktiviteten med en semiautomatisk borerobot til lofter

Hvordan fungerer Jaibot?

Øg produktiviteten med en semiautomatisk borerobot til lofter

Den semiautomatiske borerobot Jaibot hjælper dine installationsprojekter med at blive mere produktive. Ud fra en digital plan overtager robotten udførelsen af projektet, og de samme data kan bruges til at følge fremdrift og status for installationsprojektet. Den borer hullerne støvfrit og markerer dem til slut, således at montørerne efterfølgende nemt kan lokalisere, hvilke huller de skal bruge. Det hjælper håndværkere i fysisk krævende og gentagne installationsopgaver som f.eks. boring over hovedet. Alt, hvad dine medarbejdere skal gøre, er at betjene Jaibot – vores nye borerobot.

Betonloft og boring med en borerobot på en byggeplads.

Højere nøjagtighed

Digitalisering af byggepladser

Med BIM er du allerede trådt ind i tidsalderen for digital planlægning. Med digital planlægning bidrager ingeniører til en byggeproces, der kan blive mere effektiv med færre problemer på byggepladsen og med det optimale systemdesign. En borerobot bruger de samme data til udførelse af opgaven. Sådan automatiserer du din byggeplads med Jaibot:

  • Upload dataene fra AutoCAD eller Revit til Hilti Cloud.
  • Importer jobfilen via den robuste PLC 400-tablet til layoutopgaver.
  • Lav layout for byggepladsen med Hilti totalstation PLT 300.

Derefter borer robotten tusinder af huller helt selv på grundlag af den digitale boreplan. Det giver en langt større borenøjagtighed, fordi processen er digitaliseret.

Bygningsarbejder betjener loftsborerobotten Jaibot på en byggeplads

Arbejd mere sikkert

Borerobotter hjælper med at reducere potentielle risikoområder

Arbejde over hovedet kan være anstrengende, udfordrende og tidskrævende for dine medarbejdere. I tider med mangel på kvalificeret arbejdskraft i byggebranchen er det en topprioritet at tage sig godt af dine folk. For dine folk vil arbejdet med en borerobot hjælpe med at reducere de risici, der findes på byggepladsen. Deres opgave er nu at betjene Jaibot, sætte totalstationen op og sikre, at Jaibot kan udføre sit arbejde.

Borerobotter hjælper med at reducere potentielle risikoområder

Færre fejl

Alt er, hvor det skal være

Digitale data kan være meget nøjagtige, men der kan stadig være en række potentielle risici i forbindelse med el- og VVS-installationer. Det kan være vanskeligt at koordinere flere entreprenører, og projekterne kan ende med en dårlig kvalitet. Det kan også være dyrt at koordinere de forskellige arbejdsområder. En borerobot kan være hurtigere og arbejde mere præcist, fordi den selvstændigt borer hullerne ud fra den digitale plan. Placeringen, huldybden og diameteren defineres af boreplanen. Det vil give færre fejl, højere nøjagtighed og renere huller. Når Jaibot afmærker og borer, synkroniserer den automatisk tilbage til systemet. Projektets aktuelle status kan følges nu og her til dokumentation.

Del