Brandsikringsløsninger til rørgennemføringer

Vi tilbyder brandsikringsløsninger til alle almindelige røranvendelser, herunder varme, VVS, aircondition og kølesystemer

Loading

Offentligheden er blevet mere bevidst om brandsikkerhed i bygninger. Både bygningsejere og beboere kræver nu passiv brandbeskyttelse, dvs. elementer i konstruktionen, der forhindrer flammer, varme og røg i at sprede sig, og som kan være med til at redde liv og minimere skader, hvis der udbryder brand. Rørgennemføringer er kritiske områder i forbindelse med brandsikring. Selv tilsyneladende små mellemrum i brandsikre vægge og gulve er nok til, at røg og giftige gasser kan sprede sig. For at opretholde vægges og gulves brandmodstandsevne er det vigtigt, at alle åbninger forsegles ved hjælp af et korrekt udformet og installeret brandsikringssystem.

Selvom det åbenlyst er vigtigt, behandles brandsikring stadig ofte som en eftertanke. Bevillingsoverskridelser, stramme budgetter og uoverensstemmelser i forbindelse med tidsplaner mellem forskellige håndværkere på byggepladsen er så godt som uundgåelige, hvis brandbeskyttelse ignoreres indtil slutningen af projektet.

Her er nogle spørgsmål, som mekaniske og elektriske entreprenører ofte mødes med, når de arbejder med brandsikring:
- Hvordan finder jeg brandsikringsprodukter til forskellige rørmaterialer og -konfigurationer, der overholder normerne?
- Hvordan forsegler jeg gennemføringer, hvor der ikke er mellemrum mellem rørene i en tætpakket åben skakt?
- Hvordan reducerer man høje arbejdsomkostninger?
- Hvordan består jeg brandinspektionen og undgår dyrt og tidskrævende omarbejde?

Svarene på disse spørgsmål dækker de fire primære faktorer, der afgør hvilken brandsikringsløsning, der er den rette til dit projekt: overholdelse, plads, produktivitet og enkel inspektion. Læs videre for at finde ud af, hvordan vores brandsikring kan opfylde alle disse behov.

 

Overholdelse i forbindelse med brandsikring for mekanisk arbejde

Uanset hvilke internationale standarder du arbejder med – ASTM eller EN – kan vi anbefale en brandsikringsløsning til alle almindelige røranvendelser, der overholder normerne, inklusive varme, VVS, aircondition og kølesystemer.

Vores CFS-C EL fleksibel brandmanchet er en præfabrikeret brandsikringsløsning, der overholder EN-normerne. Dette bøjelige bånd, der er let at skære i, tilbyder et særdeles bredt ETA-godkendelsesområde til brug med flere rørmaterialer og -konfigurationer i forskellige materialer. Det er en alsidig og hurtig løsning til skrå rør, rør i hjørner, rør med knæk og sågar skaktvægge. 

 
Image alt text (optional)

Brandsikring med rør uden mellemrum

Tætpakkede multigennemføringer uden mellemrum mellem rørene er noget af det sværeste at brandsikre. Vi har udviklet renere løsninger med højere produktivitet til disse almindeligt forekommende tilfælde. For eksempel kan vores brandbandage (CFS-B) til metalrør med brandbar isolering installeres direkte ved siden af et plastrør, der er brandsikret med en CFS-C EL fleksibel brandmanchet, uden at der er mellemrum mellem dem.

Image alt text (optional)

Tidsbesparende brandsikringsløsninger til indstøbning i ét skridt

CP 680/CFS-CID (indstøbning) er en nyskabelse inden for brandsikring af rørgennemføringer i gulvet. Det er en løsning til indstøbning i ét skridt til både plast- og metalrør, der booster produktiviteten, sparer plads og er lettere at inspicere. Ved at planlægge og specificere brandsikring til indstøbning inden støbning af pladerne flyttes brandsikringen fra det sidste skridt til det første. Der er ikke behov for kroneboring eller anden boring, og det bliver meget lettere at koordinere arbejdet på byggepladsen. Den indbyggede røgmanchet i enheden eliminerer behovet for fugearbejde.

Præfabrikerede enheders brandsikringsegenskaber afhænger ikke af installatørens færdigheder. Risikoen for ikke-beståede inspektioner som følge af forkert installation reduceres derfor markant.

 

Problemfri inspektioner af brandsikring

Når der er så meget at vælge mellem, hvordan kan man så være sikker på, at man har valgt den rigtige brandsikringsløsning, der overholder bestemmelser og love, samt består inspektioner? Når du arbejder sammen med Hilti om at specificere brandsikring til rørgennemføringer, hjælper vores brandsikringseksperter dig med design, installation, inspektion og dokumentation. Du kan stole på, at normoverholdelse, budget og gennemføringstyper er matchet med den korrekte brandsikringsløsning.

Desuden kan du bruge digitale værktøjer til hurtigere design og dokumentation. Vores onlineproduktvælger til brandsikring, der er baseret på en omfattende ETA- og UL-godkendt produktdatabase, forenkler produktudvælgelsen og hjælper med normoverholdelse. Den pc-baserede PROFIS Firestop Documentation Manager er en særdeles effektiv metode til automatisering af brandsikringsdokumentation. 

 

Relaterede produkter

 • Hilti brandfugemasse FS-ONE

  Brandfugemasse

  Til rør af plast og metal

  Vis mere
  Hilti brandenhed til indstøbning CP 680

  Brandenheder til indstøbning

  Til rør af plast og metal i gulve

  Vis mere
  Hilti brandkraver CFS-C P

  Brandkraver

  Danner en barriere for brændbare plastrørspenetratorer

  Vis mere
  Hilti brandskum CP 660

  Brandskum

  Udviklet til små til mellemstore åbninger

  Vis mere

Brandbeskyttelse

Alt hvad du skal vide om forebyggelse af skader under en brand

Del