Marriott AC Cayalá i Guatemala City

Sådan hjalp vi med at sikre fuld brandopdeling af et hotel i forbindelse med krav til eksklusiv indretning

AC er et nybygget Marriott hotel på Paseo Cayalá, en livlig gade med shopping og restauranter i hjertet af Guatemala City. Samtlige 114 værelser er luksuriøse og byder på al den teknologi og komfort, man forventer af et moderne hotel. Det er dog de usynlige detaljer, der får AC Cayalá til at skille sig ud. Skjult bag de synlige komfortdetaljer hjælper et netværk af passive installationer med at beskytte alle gæster i tilfælde af brand. 

 

Udfordringen

Brandsikring af fuger

Installationen af aktive brandbeskyttelsesforanstaltninger, f.eks. branddetektorer og sprinklere, er meget vigtig, men ikke tilstrækkelig til at yde effektiv brandbeskyttelse. Faktisk skal Marriotts bygninger ifølge virksomhedens brandsikkerhedskrav have både aktive og passive brandsikringssystemer.

For AC Cayalás vedkommende udgjorde brandsikring af de fleste delte fuger, f.eks. mellem gipsvægge og den primære betonkonstruktion, den største del af de passive brandbeskyttelsesinstallationer, der var nødvendige i bygningen.

Erfarne brandsikringseksperter og entreprenører ved, at denne operation er en kompleks opgave. Fejlbehæftet opdeling som følge af ringe brandsikring af fuger kan accelerere spredningen af røg og ild. Det er derfor afgørende, at begge parter arbejder sammen om at identificere den rette løsning, der er skræddersyet til klientens behov.

 

Vores løsning

Application of CFS-SP WB firestop joint spray

Opdeling af hvert enkelt værelse

 

Mens den overordnede entreprenør, Grupo Cayalá, designede deres værelsesprototype med henblik på Marriotts godkendelse, tilbød vi at hjælpe med at udarbejde et skematisk brandsikringsforslag som en første mulighed til det samlede projekt.

 

Sammen med projektlederne, der endnu ikke havde defineret omfanget af brandsikringen af fugerne, blev der udarbejdet tekniske estimater på stedet. Vores ingeniøre blev bedt om at foreslå flere brandsikringsmuligheder, der skulle matche bygningens specifikationer, samtidig med at de skulle tage højde for både Marriotts og de lokale myndigheders krav til passiv brandbeskyttelse.

 

Vi leverede tre forslag: fra grundlæggende opdeling, der kun dækkede evakueringsområderne, til en mere komplet løsning, der krævede, at hvert enkelt værelse skulle opdeles individuelt.

Det sidstnævnte forslag blev valgt: vi var ikke kun med til at sikre høj ydelse og verificerbare passive brandsikkerhedsforanstaltninger – vi kunne også levere et system, der matchede klients ønskede standarder. Det blev opnået takket være tæt samarbejde med entreprenøren og grundig produktudvælgelse.

 

Foretrukket produkt

Brandsprøjtefugemasse

Entreprenøren valgte os for vores dokumenterede kvalitet, vores mange certificeringer og vores personlige support i forbindelse med sikring af korrekt installation af brandsikring.

Det valgte primære produkt var vores CFS WB SP vandbaserede sprøjtefugemasse, der blev kombineret med mineraluld for at garantere komplet forsegling af mellemrummene.

 

Relaterede produkter

  • Hilti brandfugemasse CFS-SP SIL

    Brandfugemasse til støbeskel

    Til steder hvor der kræves maksimal bevægelighed

    Vis mere

Brandbeskyttelse

Alt hvad du skal vide om forebyggelse af skader under en brand

Del