Evolution Tower i Moskva i Rusland

Effektiv brandsikring af vægge og gulve med høje brandklasser

Customer Project Moscow Russia

Med en højde på 255 meter og 55 etager ligger Evolution Tower i hjertet af Moskvas internationale forretningskvarter. Tårnet består overvejende af kontorer, der suppleres af et udvalg af caféer, restauranter og butikker. Siden det stod færdig har Evolution Tower været anerkendt både i Rusland og internationalt for høj kvalitet og innovation. Bystyret kårede bygningen til Moskvas bedste bygning til flere formål i 2015. Siden da har Evolution Tower opnået en førsteplads ved National Association of Surveyors and Designers-prisuddelingen (NOPRIZ), en andenplads ved Emporis Best Skyscraper Awards, og det var med i finalen ved CTBUH- og MIPIM-prisuddelingerne.

 

Udfordringen

Customer Project Moscow Russia

Speedy installation of high-performance reliable firestop

Brandsikkerhed havde førsteprioritet for bygningsejeren, der bad om højtydende og pålidelige brandsikring. Samtidig var hurtig installation også vigtig for bygherren.

Bortset fra omfanget og tempoet var den primære udfordring i dette projekt de komplekse lokale krav til brandklasser i gennemføringer: EI90 var specificeret for væggene, og EI240 for gulvene. Selv med kompromisløse krav til ydelsen som disse skulle installatørens behov for en løsning, der var let at installere, stadig opfyldes. 

 

 

 

Vores løsning

CP CFS-D Firestop disc

CFS-D kabeldiscs, CP 660 brandskum kombineret med CP 646 bandager

I dag er Evolution Towers passive brandsikkerhed baseret på 32.000 CFS-D 25 kabeldiscs, 35.000 patroner med CP 660 brandskum og 250 CP 646 brandbandager. Før alt dette kunne installeres, var der brug for tæt samarbejde mellem os og entreprenøren, de lokale myndigheder, inspektørerne og bygningsejerne.

Det første skridt var at dokumentere overholdelsen af alle de nødvendige krav til brandsikkerhed – f.eks. i forbindelse med 100 mm vægge og gulve med EI90-klasse. Vores tekniske afdeling organiserede tests i eksterne laboratorier. Som resultat heraf fik vores partnere officielle godkendelser, der var skræddersyet deres projektanvendelser. Så snart de krævede brandklasser var i mødt, blev der opnået fire certifikater til metal, plast og ventilationsrør samt for kabelgennemføringer. Da byggeriet var gået i gang, var vores ingeniørteam på stedet for at yde support under inspektioner. De præfabrikerede selvklæbende Hilti CFS-D kabeldiscs gav en hurtigt installeret forsegling omkring kabler, bundter og bakker. Til større åbninger til både kabler og rør blev der anvendt CP 660 brandskum kombineret med CP 646 brandbandager.

Jævnlige præsentationer fra os sikrede, at entreprenøren og bygningsejeren var fuldt informeret i forbindelse med beslutningstagning. På baggrund af disse beslutninger leverede vores tekniske serviceafdeling anbefalinger til specifikationer, projektdokumentation og organiseret projektspecifik afprøvning og underviste installatørerne i brugen af produkterne.

 

Hilti gjorde brandsikring til en leg. Takket være deres støtte sikrede vi overholdelse af bestemmelser og love og reducerede risiciene til et minimum.

StoryTekhno
Engineering

Relaterede produkter

 • Hilti brandfugemasse CFS-SP SIL

  Brandfugemasse til støbeskel

  Til steder hvor der kræves maksimal bevægelighed

  Vis mere
  Hilti brandkit CFS-D

  Brandkit

  Let at montere omkring kabler

  Vis mere
  Hilti brandkraver CFS-C P

  Brandkraver

  Danner en barriere for brændbare plastrørspenetratorer

  Vis mere
  Hilti brandskum CP 660

  Brandskum

  Udviklet til små til mellemstore åbninger

  Vis mere

Brandbeskyttelse

Alt hvad du skal vide om forebyggelse af skader under en brand

Del