En bedre presseløsning

Få svar på dine spørgsmål med Emilie Piil

pipe press jaws
Please enter alternative text here (optional)

Der er mange forskellige måder at samle rør til koldt og varmt vand på, og i dag ser vi, at flere og flere kunder vælger at bruge presning som standardmetode, når rørene skal samles. Eksisterende metoder som "svejsning" eller "lodning" kan være meget tidskrævende og kræver særlige kompetencer. Når der skal presses rør, kan kunderne samle to rør med et hydraulisk værktøj og en kæbe på få sekunder. Dette er en hurtig og sikker proces. Når disse fordele kombineres med Hiltis værktøjsteknologi og -services, for eksempel Hilti Connect, vores metode til kontrol af værktøjets og kæbernes servicehistorik, så kan du holde styr på dit presseværktøj og arbejde med rørsamlinger på en produktiv og effektiv måde. 

Vores udvalg af presseværktøj kan presse rør op til 108 mm, afhængigt profilen. Det dækker en meget stor del af opgaverne med rørpresning. Siden vi lancerede værktøjet i august sidste år, har vi fået mange spørgsmål fra vores kontakter på sociale medier omkring presseprocessen, pressekæberne og selve værktøjet. Derfor har vi fået vores Product Manager for batteriværktøj, Emilie Piil, til at besvare de 9 mest stillede spørgsmål ...    

1. Hvad er forskellen på de to nuværende Hilti-presseværktøjer?

Vores Hilti-værktøjer har forskellig pressekraft. F.eks. presser vores NPR 19-A ved 19 kN, mens vores NPR 32-A presser med en kraft på 32 kN. Pressekraften definerer normalt rørets størrelse, hvor det mindre værktøj dækker visse størrelser, kan det større værktøj klare de lidt større rør. Det afhænger naturligvis af rørsystemet og forudsætter, at man bruger den rigtige kæbe. Vi lancerer også et tredje værktøj, som giver kunderne mulighed for at presse de helt store rørstørrelser (typisk større end 77 mm).

2. Hvilket batteri skal jeg bruge til mit presseværktøj?

Alle vores presseværktøjer er kompatible med Hiltis 22 V-batterier. Hvad gør så batterierne fra Hilti anderledes? Vores blog om batteriernes udvikling fortæller hele historien.

3. Hvor mange pres kan jeg få ud af batterierne?

Vores kompakte 22 V 2,6 Ah batteri giver strøm nok til, hvad der svarer til en normal arbejdsdag. Husk dog, at det er svært at give konkrete oplysninger om antal pres pr. opladning, da de kan variere meget afhængigt af rørdiameteren, temperaturen, og hvordan værktøjet bruges. 

4. Hvad sker der, hvis jeg stopper presset midt i en cyklus?

Hvis du stopper, så lad være med at trykke på udløserknappen. Du kan trykke på knappen igen, og så fortsætter NPR-presseværktøjet med at presse, indtil cyklussen er færdig. Hvis du trykker på udløserknappen, når presset er påbegyndt, bipper værktøjet, og et rødt lys blinker for at advare om, at presset ikke er fuldført. 

5. Hvordan ved jeg, om pressecyklussen er blevet gennemført?

Hilti NPR-værktøjer trækkes automatisk tilbage, når en pressecyklus er gennemført. Husk dog, at kunderne kun kan være sikre på, at alle presfittings er blevet presset korrekt, hvis de foretager en tryktest – det er en standardtest i branchen, som skal foretages på alle rørinstallationer.

6. Hvad er forskellen mellem en standardkæbe og en minikæbe?

Vores NPR PM kaldes minikæber, fordi de er kompatible med NPR 19-A-værktøjet. Hilti NPR PS-kæberne kaldes standardkæber, fordi de er kompatible med NPR 32-A-værktøjet. Husk, at du ikke kan ombytte dem, fordi de er specielt udviklede til hvert deres værktøj.

7. Hvad er en kæbeprofil?

En "profil" er den særlige form inde i kæben, som passer til bestemte rørproducenters fittings. Derfor er det meget vigtigt at vælge den korrekte kæbeprofil til de rørfittings, der bruges. Hver producent dikterer, hvilken kæbeprofil der skal bruges, samt hvilken kæbe og hvilket værktøj, der er egnet til opgaven.

8. Hvor ofte har presseværktøjet og pressekæberne brug for service?

Vi anbefaler at sende presseværktøjerne NPR 19-A og NPR 32-A til serviceeftersyn efter 15.000 cyklusser eller én gang om året. 

9. Kan Hiltis presseværktøj og kæber bruges sammen med Hilti Connect?

Gode nyheder! Både Hilti NPR-værktøjet og NPR PM- og PS-kæberne kan bruges sammen med Hilti Connect. Inde i værktøjerne er der en NFC-chip tæt ved batteriforbindelsen, som taler sammen med Hilti Connect-appen på din telefon eller tablet. Kæberne har et mærkat, der gør det muligt at bruge dem med både Hilti Connect og Hilti ON!Track. For eksempel lader Hilti Connect dig spore servicedatoer aktivt for alle dine kæber, så du kan sikre, at du aldrig går glip af en servicedato.

Sidder du inde med andre spørgsmål om vores presseværktøj? - hvis ja, så kig ind på vores kanaler på de socialemedier, for at give os besked! Vi prøver altid at besvare alle de spørgsmål, som du måtte have.

Del