Det digitale sorte hul der påvirker byggebranchen

The Digital Black Hole Impacting the Construction Industry

Som en branche, der fortsat bruger mere avanceret teknologi i sine kunders projekter, kæmper byggevirksomheder stadig med at indføre teknologi, som giver samme grad af præcision i virksomhedernes interne aktiviteter. Faktisk viser McKinsey Global Institute's brancheindeks for digitalisering, at byggebranchen er den næstmindst digitaliserede sektor i verden. 

Relativt få virksomheder digitaliserer deres værktøj, udstyr og forretningsprocesser, og det har skabt et "digitalt sort hul" i byggebranchen. Det er et udbredt problem, der får store projekter til at vare ca. 20 % længere end planlagt og op til 80 % over budgettet. Virksomheder i byggebranchen bruger desuden i gennemsnit 90 timer om måneden på at lede efter værktøj og materiel på byggepladserne. 

Lad os se nærmere på dette emne ...

De største omkostninger for byggefirmaer

Arbejdskraft, materialer og værktøj er de tre største omkostninger for en byggevirksomhed. De er også de sværeste at administrere – især når man bruger papirbaserede systemer, Post-its og regneark. 

Denne måde at arbejde på er svær at gøre transparent og bliver også nemt afhængig af bestemte personer. Det gør det svært for andre at gribe opgaven, hvis en nøgleperson ikke er på kontoret. Denne form for systemer har en negativ indvirkning på omkostningerne og effektiviteten i styringen af værktøj, materialer og andet.

97 %

Af virksomhederne i byggebranchen
mener, at de vil få et stort udbytte af yderligere digitalisering [1]

30 %

Årlige materialeprisstigninger
i byggebranchen [2]

60 %

Af arbejdstiden
på et byggeprojekt kan udgøre spildtid [3]

80 milliarder

Enheder
forventes at være forbundet til internettet i 2025 [4]

ON Site Services

Lønomkostninger

Det er ingen hemmelighed, at lønomkostninger og manglen på arbejdskraft i byggebranchen er stigende. For at bekæmpe denne tendens skal virksomhederne forbedre deres aktiviteter på byggepladsen og blive endnu mere produktive. 

Arbejdseffektiviteten er grundlaget for de fleste afgivne tilbud og samtidig et parameter for at måle og følge resultaterne. Arbejdseffektiviteten hænger tæt sammen med fysiske ressourcer og evner i form af viden og kompetencer. 

Teknologiske fremskridt gør styringen af arbejdskraftens produktivitet mere forudsigelig og bidrager til at forbedre planlægningen og den samlede lønsomhed.

For at beregne arbejdsproduktiviteten i din virksomhed kan du stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvor meget arbejde kan en gruppe på 20 medarbejdere udføre på en dag?
  • Hvis antallet af medarbejdere er fast, hvor mange dage har du så brug for til at gennemføre opgaven?
  • Hvis du har et fast antal dage til at gennemføre opgaven, hvor mange medarbejdere har du så brug for til at blive færdig til tiden?
  • Hvor meget tid kan du spare på at færdiggøre en del af opgaven, hvis du investerer i udstyr, der arbejder hurtigere?
SF 6-A22 B22 2.6ah Spade, Cordless Drill Driver

Brug af værktøj og udstyr

For at eliminere det digitale sorte hul i byggebranchen skal man begynde at prioritere digital teknologi, som genererer en masse data. Vigtige dataelementer kan derefter identificeres for at skabe positive resultater på nuværende og fremtidige projekter. 

Digitale byggevirksomheder bruger IoT (Internet of Things) ved hjælp af intelligente batterier til at forhindre problemer som f.eks. manglende kendskab til værktøjets placering, brugsoplysninger og vedligeholdelsesstatus. 

Intelligente batterier er udstyret med indbygget diagnosticering, der synkroniseres med et tilsluttet værktøj for at sende information, der giver en holistisk oversigt over værktøjet, herunder batteriets ydeevne, placering og brugsdata. Det giver vigtige oplysninger til medarbejderne i realtid, så de kan træffe mere velfunderede beslutninger om processerne.

Lagerstyring for materialer og forbrugsvarer

I en tid, hvor lønsomheden kommer under pres, og materialeomkostningerne stiger, er det svært at retfærdiggøre brugen af papirbaserede lagerstyringssystemer, der er afhængige af mennesker. 

Sammenkobling af intelligente batterier og værktøjer med software til digital værktøjsstyring giver et tydeligere billede af fremtiden ved at overvåge lageret via en cloudbaseret platform. Den holder effektivt styr på lagerbeholdningen og brug af materialer og forbrugsvarer (f.eks. søm, bolte og værktøjsindsatser), så man kan foretage bedre estimater ved bestilling. Det kan forhindre overflødigt udstyr og reduceret produktivitet, fordi man venter på de rigtige materialer. 

Software til digital værktøjsstyring hjælper også med at forhindre, at værktøj går tabt, ved bl.a. at overvåge brugen af forbrugsvarer.

Afsluttende tanker ...

Selvom det digitale sorte hul er udbredt i byggebranchen, er digitalisering af værktøjsstyring en mulighed for bedre at styre omkostningerne, reducere tab og holde projekternes tidsplaner. 

Digitale løsninger som f.eks. intelligente batterier, forbundne værktøjer og software til digital værktøjsstyring bliver fortsat nemmere at bruge og relativt billige at indføre. Byggeteknologi vil meget hurtigt tjene sig ind igen – ved at reducere omkostningerne til fysiske aktiver, frigøre personale til mere produktive formål og fjerne de forsinkelser, der skyldes papirbaserede systemer.

Hvis du vil vide mere om, hvordan det digitale sorte hul påvirker byggebranchen, kan du udfylde nedenstående, og vi vil ringe dig op

Du kan også tilmelde dig online og abonnere på vores nyhedsbrev, som indeholder alle vores eksklusive opdateringer, kampagner og produktoplysninger.

(Har du allerede en onlinekonto hos os? Administrer dine indstillinger for nyhedsbreve her)

Del