Teknologien bag aktiv sporing med Bluetooth

bluetooth tracking

Vores nye Bluetooth-tag til aktiv sporing er blevet beskrevet som den manglende brik inden for styring af værktøj og materiel. Men hvordan kan denne innovation hjælpe dig med at øge produktiviteten ved at skabe større synlighed, og forbedre automatiseringen af dine processer?

ON!Track, nu også med Bluetooth ...

Indtil nu har ON!Track gjort det muligt for byggebranchen at styre værktøj og materiel ved hjælp af robuste stregkodetags, som er forbundne med en cloudbaseret softwareløsning til værktøjsstyring. Det er en pålidelig løsning til identifikation af værktøj og materiel, registrering af en ansvarlig person og en lokation samt opdatering af al relevant dokumentation. 
 

Men hvis en medarbejder glemmer at opdatere værktøjets lokation ved at scanne tagget, kan det være svært at regne ud, hvor det er blevet af. Nogle af vores kunder bad os om at finde en løsning på denne udfordring. Derfor har vi nu udviklet aktive ON!Track-Bluetooth-tags, som løser problemet og gør ON!Track til et endnu mere værdifuldt redskab for branchen. I gennemsnit har 35 % af alle projekter større udskiftninger af medarbejdere i projektperioden, og i de tilfælde vil man ikke bruge dyrebar tid på at lede efter værktøj. 
 

Igennem et tæt samarbejde med vores kunder på verdensplan, har vi gennemtestet systemet i praksis. Hos Hilti gør vi meget ud af at have direkte kontakt til kunderne ude på byggepladserne. Vi lytter til deres idéer og forslag til, hvordan man kan udvikle løsninger, der kan tackle hverdagens udfordringer.

Udviklingen af aktive Bluetooth-tags

Vi gjorde os mange overvejelser og foretog omfattende undersøgelser, for at designe et aktivt Bluetooth-tag til styring af værktøj og materiel, som kunne levere de funktioner, vores kunder efterspurgte. Udfordringen bestod i at udvikle en løsning, som ville reducere risikoen for at miste værdifuldt værktøj og materiel, og gøre det muligt at tjekke lagerstatus hurtigt og nøjagtigt. 
 

Vi startede med at undersøge mere end 30 forskellige løsninger, inden vi udviklede en ny type robust tag/mærkat, som kombinerer teknologierne Bluetooth Low Energy (BLE) og Near Field Communication (NFC). 
 

Gennem et tæt samarbejde med vores kunder kunne vi teste vores nye aktive ON!Track-Bluetooth-tags i den virkelige verden, hovedsageligt på byggepladser med krævende arbejdsforhold. Løsningen er allerede godt på vej til at blive en af byggebranchens foretrukne løsninger til digital styring af værktøj og materiel. 

Hvordan kan de nye aktive Bluetooth-tags hjælpe mig?

Næsten 60 % af alle byggevirksomheder investerer ikke i nye teknologier. Det betyder, at disse virksomheder går glip af alle fordelene ved ny teknologi, såsom øget produktivitet på byggepladsen, øget arbejdsglæde og levering af projekter til tiden. Aktive Bluetooth-tags til styring af værktøj og materiel kan hjælpe dig på tre måder ...

1)     Tjek din lagerstatus med et tryk på en knap. Med Bluetooth-funktionen i din mobilenhed kan du hurtigt tjekke lagerstatus for den lokation, du befinder dig på. Det mindsker tidsforbruget og øger nøjagtigheden. 

2)     Tjek, hvor dit værktøj eller materiel sidst er blevet set, så du ved, hvor du skal lede. Den seneste lokation, som vises for værktøj med aktive Bluetooth-tags, er baseret på den nærmeste ON!Track-brugers placering. 

3)     Tjek, hvad der er i nærheden, så ingenting forsvinder eller bliver efterladt, og spar både tid og penge.

Hos Hilti ved vi, at det er altafgørende for virksomheder, at de har styr på deres aktiver, men på en byggeplads kan det være lidt af en udfordring at holde styr på værktøj og materiel. ON!Track-løsningerne til værktøjsstyring kan bidrage til, at digitalisere processerne omkring styring af dit værktøj og materiel, så du kan opnå større effektivitet. Ved at tilføje de nye muligheder, som Bluetooth-innovationen bidrager med, løfter vi ON!Track-værktøjsstyring til et nyt niveau.