De 5 største udfordringer for byggeledelsen

Hvordan de overvindes

construction management challenges

Har du udfordringer med byggeledelsen? Du er ikke alene.

Ifølge en global undersøgelse af byggebranchen har kun 25 % af toplederne tillid til branchens evne til at levere projekter til tiden og inden for budgettet.

Hvis du er ejer af en byggevirksomhed eller leder af en byggeplads, har du mange kasketter på i løbet af dagen. Vi ved, at du står i bokseringen hver eneste dag og skal tackle konsekvenserne af de udfordringer, der kan forhindre en vellykket projektafslutning.

I denne blog ser vi på de mest almindelige udfordringer i byggeriet, og hvordan du kan overvinde dem.  

Hvad er de 5 største udfordringer inden for byggeri?

Aldrende arbejdsstyrke og mangel på kompetencer

Ikke alene mangler mange byggevirksomheder kompetente medarbejdere. De har ofte en arbejdsstyrke, hvor de fleste er 50-60 år, med udsigt til, at mange af dem snart går på pension. Historisk set har det været svært at tiltrække nye og yngre folk til branchen – og manglen på uddannede, kompetente og fysisk rustede medarbejdere har store konsekvenser for produktiviteten på byggepladserne.

En anden stor udfordring inden for sektoren er manglen på uddannede og kompetente medarbejdere, hvilket har en betydelig indflydelse på produktiviteten.

Selvom det ikke er nogen nem opgave at løse manglen på arbejdskraft i byggesektoren, så kan dine medarbejdere ikke blive mere produktive uden den rigtige type kompetencer. Derfor bliver det vigtigere og vigtigere at forbedre produktiviteten for dine eksisterende medarbejdere.

Sundhed og sikkerhed

På verdensplan ser byggesektoren ud til at være i en førerposition, når det kommer til antal ulykker på grund af arbejdsmiljø og sikkerhed. Det skyldes, at udstyret ikke overholder regler og at der mangler processer for sikkerhed og træning.

Der er mange områder inden for arbejdsmiljø og sikkerhed at holde styr på, og uden et digitalt system til at håndtere det vil din virksomhed være sårbar over for fejl.

Hvis du for eksempel ikke får fornyet arbejdsmiljøgodkendelser, risikerer du at få store bøder.

Eller hvad hvis dit nuværende system misser et vigtigt serviceeftersyn? Hvis dine medarbejdere arbejder med usikkert udstyr, og der opstår en ulykke, mens de bruger det, kan det få alvorlige juridiske konsekvenser for dig.

Projektforsinkelser

Der er en række almindelige forhindringer for gennemførelse af projekter, som projektlederen forventes at løse for at holde byggeriet på sporet. Den mest almindelige årsag til forsinkelser i store byggeprojekter er uønskede projektudvidelser, hvor projektets omfang øges ud over de oprindelige mål.

Ændringerne er ikke planlagte, og derfor giver de typisk forsinkelser og ekstra omkostninger, som ikke er med i budgettet. Projektlederen skal vurdere ændringsanmodninger og tage stilling til, hvordan de skal gennemføres. Konsekvenserne af eventuelle ændringer af tidsplanen og/eller budgettet skal derefter forklares til alle projektets interessenter.

Det gøres desværre ikke altid effektivt, og det kan være et administrativt mareridt at holde styr på tidsplaner og projekttildelinger.

Indførelse af ny teknologi

Den teknologiske udvikling går meget hurtigt, og samtidig sakker byggesektoren bagud – med lavere produktivitet end alle andre brancher i landet.

Regeringer over hele verden er begyndt at erkende dette og har søsat en række lokale initiativer til at hjælpe sektoren med at implementere teknologi og øge produktiviteten.

Men mange virksomheder har problemer med at investere i eller implementere ny teknologi, og derfor er det ikke overraskende, at en ny, verdensomspændende rapport udpeger byggeriet som den næstmindst digitaliserede sektor i verden.

Hold budgettet

Ud over uønskede projektudvidelser, som blev nævnt ovenfor, er der mange udfordringer, der kan få projekterne til at overskride budgettet, ikke mindst skjulte omkostninger.

Ved du, hvor meget dit værktøj rent faktisk koster dig? Ud over købsprisen for et værktøj er der mange indirekte eller "skjulte" omkostninger, der skal tages i betragtning, for eksempel reparationer, batteriudskiftning og tyveri.

Tænk over, hvor meget tid der bruges på at lede efter værktøj på din byggeplads. Har du nogensinde skulle bruge penge på at købe nyt værktøj til udskiftning af værktøj, der er gået tabt eller er blevet stjålet? Samlet set kan disse ting hurtigt løbe op og koste virksomheden tusindvis af kroner!

Hvordan kan byggevirksomhederne vinde kampen?

Udfordringerne ovenfor kan alle have en alvorlig virkning på produktiviteten i din virksomhed.

Heldigvis er der nogle enkle initiativer, som du kan tage for at holde byggeprojekterne på sporet og inden for budgettet, samtidig med at den samlede produktivitet på byggepladsen øges.

Hvis du kan genkende nogle af disse udfordringer i din virksomhed, kan vi hjælpe dig med hurtigt og nemt at få styr på, hvordan du kan tackle dem. Tag et kig i vores gratis og handlingsorienterede vejledning: Sådan øger du produktiviteten på din byggeplads

Del