6 trends indenfor byggebrancen i 2022

Selvom 2021 (igen) var et meget  anderledes år, så synes vi i sidste ende at tiden er fløjet forbi. Hvis der er noget vi har lært af de sidste par år, så er det, at vi ikke med sikkerhed kan spå om fremtiden. Men når vi kigger på det kommende år, er vi sikre på at vores kunder fortsat vil skabe succes uanset hvilke udfordringer de står overfor.

Hvad er vores forventninger til hvad der kommer til at ske i 2022? Her er 6 trends indenfor byggebranchen, som vi vurderer at se inden for de næste 12 måneder. 

Construction Layout

1. AVANCEREDE LAYOUT LØSNINGER

Vi ved alle sammen hvor vigtig produktivitet er i byggebranchen - når alt kommer til alt, så er tid jo penge! Værktøj som kræver færre medarbejdere, og som kan automatisere ellers umiddelbart manuelle opgaver, topper listen når det kommer til at skære ned på tid. Det kommer derfor som ingen overraskelse, at layout værktøj bliver mere og mere populære. Hiltis PLT 300 kan eksempelvis sætte op til 500 punkter om dagen af blot én medarbejder - sammenlignet med mere traditionelle metoder, hvor to erfarne medarbejdere er begrænset til kun 150 punkter om dagen. Ikke nok med at værktøjet frigører medarbejdere til andre opgaver, så er det muligt at arbejde i en højere hastighed og med en højere nøjagtighed, som ikke tidligere var muligt. 

2. CIRKULARITET

Cirkularitet refererer til en cirkulær økonomi, hvor hele værktøjets livscyklus overvejes – fra designstadiet til produktion og reparation. Da flere mennesker i stigende grad bliver opmærksomme på miljømæssige problemer, er det blevet mindre socialt acceptabelt at kassere et værktøj, blot fordi det ikke fungerer længere. Med en cirkulær økonomi er der fokus på at udvikle holdbart værktøj, der ikke blot kører med høj ydeevne i lang tid, men som kan genanvendes. Dette påvirker hvordan værktøj bygges, hvad de laves af, og hvordan de sælges til kunderne. Tilgangen til at "leje fremfor eje" er særdeles attraktiv, og tillader byggefirmaer at drifte værktøj, som afleveres tilbage ved udgangen af deres kontrakt  – hvorefter værktøjet repareres og genanvendes. Det er blandt andet disse årsager, som gør vores Fleet Management løsning populær. I takt med at bekymringer for miljøet stiger, er der stor sandsynlighed for at flere værktøjsproducenter vil følge trop og tilbyde mere miljøvenlige produkter og løsninger. 

Image alt text (optional)

3. ROBOTTER

I og med byggepladser bliver digitaliseret, er det kun et spørgsmål om tid før robotter er fuldt integreret som supportarbejdere for at booste produktivitet. Robotter har ikke til formål at erstatte erfarne medarbejdere, men i stedet at tilbyde fordele, der kan komplimentere de nuværende måder at arbejde på. Hiltis Jailbot er eksempelvis en semi-automatisk borerobot, der kan udføre repetitive loftinstallationer med større præcisison og hastighed end mennesker. Det sparer ikke blot byggefirmaer tid og penge, men det eliminerer også potentielle arbejdsskader blandt medarbejdere, forårsaget af arbejde i højderne. Selvom konstruktionsrobotter stadig er en forholdsvis ny innovation, som kan virke skræmmende, så tror vi på at 2022 bringer et kulturelt skifte med sig, og at industrien fortsætter med at udforske mere i digitalisering og automatisering. 

4. GØR-DET-SELV

Selvom vi ikke nødvendigvis arbejder hjemme længere, betyder det ikke at byggeprojekterne i hjemmet stopper. Tværtimod, er boligmarkedet i fortsat udvikling, med flere end nogensinde før der renoverer bolig – og det tror vi fortsætter langt ind i 2022. Selvom det måske er mindre projekter, så er det gode nyheder for professionelle håndværkere, som specialiserer sig indenfor indvending efterbehandling. For de som overvejer at opgradere deres udstyr i det nye år, så er Hiltis BX3 fastgørelsesværktøj og SD 5000-A22 gipsskruemaskine ideelle til arbejdsopgaver inden for gipsarbejde.  

Image alt text (optional)

5. STØVHÅNDTERING

Byggebranchen er ikke længere uopmærksomme på farerne ved støv, især ikke efter Respirabelt Krystallinsk Silica (RSK) støv blev klassificeret som et kræftfremkaldende stof sidste år. Ikke nok med at det engelske Health and Safety Executive (HSE) estimerede at mere end 500 mennesker dør fra inhalering af silicastøv årligt, er der omkring 4000 mennesker der dør af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) hvert år. For at bekæmpe de skadelige virkninger af støv, er støvsugere og støvhåndtering steget i popularitet i mange år – hvilket giver et næsten støvfrit miljø for håndværkere på tværs af arbejdsopgaver. Automatisk fjernelse af støv sparer også tid sammenlignet med traditionelle metoder, såsom at anvende en udblæsningspumpe. Det er derfor også mere produktivt. For arbejdsgivere bør støvhåndtering være en prioritet – en følelse vi regner med vil sprede sig bredt i løbet af 2022.

6. INNOVATIVE EGENSKABER PÅ VÆRKTØJER

Ligesom, at mere bæredygtige materialer overvejes når der designes nyt værktøj, er der også en række sundheds- og sikkerhedsegenskaber i tankerne, for at beskytte medarbejderene og forhindre eventuelle skader. Hiltis Aktive Vibrationsreduktion (AVR) teknologi minimere eksempelvis eksponering af værktøjsvibration med op til to tredjedele – hvilket nedsætter risikoen for at skade nerver, sener, muskler, knogler og led. Der er også produktive fordele ved det, da medarbejdere kan arbejde med værktøj  – såsom TE 1000-AVR mejselhammer – en fuld 8-timers arbejdsdag før de når HSE eksponeringsgrænser. Ligeledes sætter Hiltis Aktive Momentstyring (ATC) teknologi en stopper for at værktøjet snurrer ud af kontrol hvis boret sidder fast, hvilket gør værktøjet mere sikkert at bruge. Selvom sundhed og sikkerhed bliver ved med at være en topprioritet i byggebranchen, er der ingen tvivl om at disse forskellige egenskaber vil spille en stor rolle i 2022 og fremadrettet.

Uanset hvad det nye år bringer med sig, er vi spændte på alle de nye løsninger og innovative produkter, der vil hjælpe din forretning med at vokse.

Hold dig opdateret på de seneste lanceringer fra Hilti, ved at tjekke vores Nyheder jævnligt. 

Del