Trådløs teknologi og værktøj er en fremragende kombination

Trådløs teknologi og værktøj er en fremragende kombination

Trådløs forbindelse. Trådløse anvendelsesmuligheder optræder efterhånden sammen med alle former for ny teknologi og ser ud til at være en af de helt store fordele ved Internet of Things (IoT). Vi har alle set, hvordan IoT er i fuld gang med at transformere byggebranchen.

Det er ingen hemmelighed, at intelligente produkter og digitale løsninger har banet vejen for helt nye muligheder i branchen, men hvorfor er værktøj og trådløs teknologi en god kombination? Og hvad indebærer det for branchen?

Hvorfor er trådløs forbindelse så vigtigt?

Lad os forestille os, at vi forbinder alle varmtvandsbeholdere, ventiler og andet udstyr til en platform på internettet, hvor al information samles. Det betyder, at serviceteknikeren i stedet for at gennemgå hver enkelt log tilknyttet de forskellige enheder ville kunne tilgå al information via én platform og hurtigt danne sig et tydeligt overblik over de vigtigste data.

Ved at samle denne information et sted bliver det lettere at lave forebyggende vedligeholdelse af udstyr og undgå nedbrud fremfor en reaktiv vedligeholdelse, det vil sige når udstyr er defekt. Ved at identificere potentielle nedbrud kan man spare både tid og penge, som man ville have brugt på indkøb af nyt udstyr, nedetid og eventuelle følgeskader. Ligesom i eksemplet kan man forbinde værktøj til en platform på internettet.

Gode partnerskaber, gode resultater ...

IoT til værktøj giver rigtig god mening: værktøj connected til trådløs teknologi giver tidsbesparelser og booster produktiviteten, hvilket kan forbedre bundlinjen. Hvad er ulemperne? Der er ingen. Som med det meste nye teknologi handler udfordringerne typisk om integration af teknologien i eksisterende arbejdsgange og tilpasning til den forandring, det kan medføre. På langt sigt vil fordelene dog med al sandsynlighed opveje udfordringerne.

Men hvordan ser connected værktøj så ud i praksis? 

Hilti Connect App

Hilti Connect App'en kan downloades gratis og er bare én af de måder, som vi anvender IoT til at skabe trådløs forbindelse på tværs af Hilti hardware og software. Grundet en direkte kontakt med vores kunder kan vi give direkte adgang til unik information om dit værktøj, der hjælper dig med at træffe velbegrundede beslutninger på byggepladsen, et eksempel er muligheden for at identificere værktøj. På få sekunder kan du få information om værktøjets alder, type, historik og servicestatus – selv hvis serienummeret mangler. Dette er et rigtig godt eksempel på, hvordan IoT i form af smart værktøj kan være med til at øge produktiviteten og mindske nedetiden på byggepladsen.

Hvis du vil vide mere, kan du gå ind på vores Hilti Connect App-side.

Sidst, men ikke mindst, er connected værktøj blot en lille del af den store IoT-helhed. Der udvikles hele tiden innovative digitale teknologier, og selvom byggebranchen har ry for ofte at være langsom i optrækket, har det høje forandringstempo resulteret i, at branchen bevæger sig med lynets hast mod en mere digitaliseret fremtid. Byggebranchen er fundamentet for den boligmæssige, sociale og økonomiske infrastruktur, der indgår i vores dagligdag, og derfor er det altafgørende, at den holder trit med de øvrige brancher.

Synes du, at byggebranchen udvikler sig i takt med de digitale teknologier? Skriv din mening til os på Facebook.